dissabte, 19 de novembre de 2011

La fageda més antiga de la Garrotxa

Si vas pels volts d' Olot, amunt el pla..trobaràs un indret clar i profund, és propietat d' un fill de puta tan protegit per la llei que no necessita ni advocat per defensar-se!.. i és una fageda que té al voltant de 200 anys i no desapareixerà perquè es compensarà econòmicament el propietari per no talar-la durant els próxims 25 anys, acord arribat entre el propietai, la diputació i la fundació CatalunyaCaixa; es compensarà al propietari amb els diners que obtindria si hagués venut la fusta tallada, de moment, però, no ha trascendit la quantitat exacte que representa..que potser fa vergonya dir-ho?? ...nooooo... que de vergonya no en tenen pas!..encara que vulguin disimular el contrari..bé, realment, només tenia permís per talar nou de les 150 hectàrees, uns 150 faigs...i ara que ja té la compensació económica ja no ho farà pas, és un propietari "sensible amb la causa"!!!!!!!., bé..almenys durant els próxims 25 anys!..i els hereus tornaran a passar per caixa al cap d' aquests 25 anys? ..però ja tornarà a ser amb pessetes i no amb euros,no?
Algú es preguntarà..sent un espai d' interés natural l' Administració ho podria haver expropiat per tal de preservar-ho millor..pero no ..millor que estigui en mans privades i a més a més cada 25 anys pagar una "comissió" al piroman perquè es reprimeixi de provocar un incendi. No serà que potser hi ha algun politiquet que és "amiguet" del propietari i també hi vol xucar pa tot d' amagatotis? ..no home no ..que mal pensats que són alguns!.
Sincerament la próxima vegada no tornaré a comprar bons de la Generalitat, ja dubto molt que arribat el plaç de venciment em puguin tornar els diners que els hi he deixat..de fet, ja es poden considerar bons basura..que els bons de l' estat tenen més qualitat i només els vol comprar el BCE..ara diuen que la "prima de risc" d' Espanya arriba als 500 punts básics..i si n' hi hagués una de catalana segur que arribaria als 750 punts mínim, i no pels calés, diuen, ens roben desde Madrid...bé que el meu oncle no ha perdut els estalvis que tenia a la CatalunyaCaixa perquè el BdE hi ha intervingut injectant fons ( públics, com no)...i jo d' aquí 18 mesos..si el Banc de Sabadell em torna els 25000 euros de bons que li vaig comprar ordenaré una transferència internacional,ja és una falta total de confiança envers el país, fins aquí em arribat..això ja és el saqueig d' una nació i amb la legalitat vigent que ho permet, a mi ja no m' enganxaran ..i encara penso ...menys mal que Catalunya no és independent..que si ho fos m' en vaig a Mèxic d ' exiliat..llegint notícies com aquesta sento vergonya de ser català.